Відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
опубліковано 13 березня 2020 року о 14:25

       Сьогодні, 13 березня 2020 року, у Вишнівській селищній раді відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Головувала на засіданні голова Вишнівської селищної ради Васильковська Т. В. Участь у роботі засідання взяли керівники комунальних установ та підприємств, закладів громадського харчування, продовольчої торгівлі, приватні підприємці. Єдине питання запобігання занесенню та поширенню на території Вишнівської ОТГ гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 обговорювалося на засіданні. На початку роботи комісії селищний голова повідомила, що позачергове засідання відбувається на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширення на території України коронавірусу COVID-19» та з урахуванням протокольного рішення № 2 від 10 березня 2020 року позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про стан забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення України та заходів стосовно стабілізації епідемічної ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-19». Вона також повідомила, що виконавчим комітетом визначено потреби місцевих матеріальних резервів в засобах індивідуального захисту населення для здійснення заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу.

     про протиепідемічні заходи реагування на поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-2019Про введення карантинного режиму, заходів з профілактики та запобігання занесенню і поширенню COVID-19 серед освітніх закладів та інших комунальних установ та організацій Вишнівської об’єднаної територіальної громади виступила провідний спеціаліст з питань цивільного захисту виконавчого комітету Д'ячкова С. П.

      Продовжила розмову сімейний лікар Ерастівської АЗПСМ Пруненко І. А. про стан готовності закладів охорони здоров’я до випадків коронавірусної інфекції, про проведення комплексу профілактичних заходів в закладах освіти, направлених на запобігання інфекційних захворювань, про основні профілактичні індивідуальні заходи, про попереджувальні заходи з організації роботи на підприємствах (дезинфекція, прибирання, утилізація).

    За результатами виступів та з урахуванням обговорення Комісія вирішила з 13 березня по 03 квітня 2020 року:

Встановити обмежувальні протиепідемічні заходи на території відповідних Вишнівської об'єднаної територіальної громади:

- Заборонити проведення масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів необхідних для забезпечення роботи органів місцевого самоврядування.

- Призупинити роботу закладів освіти, строком на три тижні.

- Посилити протиепідемічний режим на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, у місцях масового скупчення людей (на авто- та залізничних вокзалах, ринках, супермаркетах, закладах громадського харчування) з проведенням поточних дезінфекційних заходів.

- Максимально обмежити пересування населення між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби; проведення культурних, політичних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян, виключити планування таких заходів, у тому числі пов’язаних з виїздом громадян України за кордон до стабілізації ситуації.

- Продовжити проведення санітарно-освітньої роботи серед населення з питань профілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19 та доведення до населення відповідних пам`яток, інформаційних матеріалів та рекомендацій населенню максимально обмежити фізичні контакти.

- Чітко визначитись з кадровим потенціалом та матеріальними ресурсами, які можуть бути залучені до проведення протиепідемічних заходів та забезпечити їх готовність до виконання визначених завдань.

- Скасувати або максимально перевести в режим телефонних або відеоконференцій усі нараді заходи та засідання колегіальних і дорадчих органів (зокрема громадських слухань і обговорень), у тому числі органів місцевого самоврядування.

- Скасувати до особливого розпорядження проведення особистих прийомів громадян в органах місцевого самоврядування.

- Організувати постійний моніторинг епідемічної ситуації з урахуванням ризику занесення коронавірусної інфекції із сусідніх територій та держав. Провести розрахунки та уточнити номенклатуру регіональних та місцевих резервів матеріальних засобів для запобігання та ліквідації наслідків поширення коронавірусної інфекції.

         Відділу освіти, культури, молоді і спорту Вишнівської селищної ради призупинити роботу закладів освіти, терміном на три тижні. Організувати переведення діяльності усіх закладів освіти в режим дистанційного навчання; навчання дітей, школярів, батьків та персоналу щодо загальних правил профілактики гострих респіраторних захворювань та захворювань, спричинених новим коронавірусом, з використанням веб-сайтів, листів, плакатів та оголошень.

        Керівникам підприємств, установ та організації усіх форм власності рекомендувати:

- Запровадити щоденний температурний скринінг персоналу, негайно відправляти додому на самоізоляцію усіх працівників, які мають ознаки гострих респіраторних захворювань з послідуючим обов`язковим повідомленням сімейних лікарів Вишнівської та Ерастівської АЗПСМ.

- Максимально перевести здійснювальну персоналом роботу на віддалений доступ із застосуванням електронних комунікацій і технологій;

- Запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику.

- Передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливості здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцювання.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux