15 лютого українці відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
опубліковано 17 лютого 2020 року о 18:46

      15 лютого українці відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам'ятну дату було встановлено 14 років тому, згідно з указом (№180/2004 від 11 лютого 2004 року) президента України Леоніда Кучми, і вона є щорічною. Її обрали не випадково. Саме цього дня відзначали річницю завершення виведення радянських військ із Афганістану.

Війна, в якій брали участь більш ніж 160 тисяч українських військовослужбовців, тривала майже 10 років, залишивши невиліковну рану в серцях тих, хто брав участь у військових діях, хто втратив друзів, братів, синів чи батьків, але й навіки згуртувала бойових побратимів.

    З території Вишнівської громади воювали в Афганістані 13 воїнів-інтернаціоналістів. Це - старший прапорщик Карпенко Віктор Васильович, старшина Литовченко Юрій Вадимович, рядовий Прокопчик Іван Анатолійович, сержант Попка Олександр Володимирович, рядовий Селегей Юрій Володимирович, рядовий Поночовний Павло Павлович, рядовий Березін Валерій Генадійович, капітан Тимошенко Петро Степанович, сержант Сторчеус Микола Єгорович, рядовий Малоок Володимир Іванович, сержант Махасов Юрій Григорович, молодший сержант Гришко Сергій Юрійович, рядовий Васильковський Володимир Миколайович.

     31-ій річниці виведенню обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану, вшануванню учасників бойових дій на території інших держав був присвячений виховний захід у Лозуватській філії ОЗО «Вишнівський ЗЗСО». Серед почесних гостей заходу були учасники бойових дій в Афганістані та воїни-інтернаціоналісти, наші земляки. Особливу атмосферу свята підкреслив концерт. У художніх номерах поєдналися глибока скорбота за загиблими воїнами та радість зустрічі із побратимами. Вітання воїнам-афганцям з цією значимою для них датою надійшли й від селищного голови Васильковської Т. В. Капітан Карпенко В. В. розповів про героїзм наших воїнів, поділилився роздумами про ціну життя і дружби, військову відданість та фронтове братерство.

     Нехай відвідування таких заходів для молодшого покоління буде справжнім уроком історії. Його наслідки навіки закарбувалися у людських серцях.

      Висловлюємо глибоку повагу стійкості наших воїнів, які втратили своє здоров’я у війнах 20-го століття та вшановуємо пам’ять тисяч українців, які загинули на чужині.

     Нічим не зміряти глибину людських трагедій, психологічних потрясінь, що спіткали людей, які пройшли такий складний життєвий шлях. Ветеранам та родинам загиблих ми висловлюємо сьогодні шану і вдячність. Всім жителям Вишнівської громади щиро зичимо мирного неба, добра та благополуччя.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux